Ondertussen in F1 | Verstappen verzamelt alle 'ijsklontjes' en voorziet familie Räikkönen van foto's (2024)

Tussen al het belangrijke nieuws kun je best eens wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Verstappenverzamelt alle 'ijsklontjes' en voorziet familie Räikkönen van foto's

Voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen is samen met zijn gezin dit weekend te gast bij de Grand Prix van Italië en ging ook even bij Max Verstappen langs. Alle kinderen van The Iceman, ook wel icecubes genoemd, wilden met de regerend wereldkampioen op de foto. Dat vond Verstappen vanzelfsprekend geen probleem.

Koelbloedigheid alom met dank aan 'The Iceman'

Het is voor alle Formule 1-teams cruciaal om de koelbloedigheid op het circuit van Monza te bewaren. Bij Sauber hebben ze een geheim wapen om daartoe bij te dragen. Kimi Räikkönen, bekend van zijn bijnaam 'The Iceman', geeft zijn ex-team de nodige mentale ondersteuning. 'The Iceman houdt ons koel op Monza', laat Sauber weten, uiteraard op de tonen van 'Ice Ice Baby'.

Lookalikekijkt tijdens de kwalificatie toe vanaf de tribune

Een opvallend beeld tijdens de kwalificatie in Italië: Valtteri Bottas zat gewoon op de tribune te kijken. Uiteindelijk bleek het toch niet om de Fin te gaan, maar om een lookalike. Ofwel de lookalike zat in de auto, en de echte Bottas op de tribune, want wie er ook in de Stake zit, meer dan een laatste startrij lijkt niet meer haalbaar te zijn.

Red Bull krijgt veeg uit de pan van 'concurrent'

Red Bull Racing heeft een zeer slechte kwalificatie achter de rug, met een zevende en achtste startplek. Rich Energy, in het verleden zeer kort verbonden aan Haas, liet de kans niet liggen: 'Het lijkt erop dat een bepaald team een beter alternatief moet gaan drinken.'

Bottas begeeft zich op zeer glad ijs in Italië

Wie Valtteri Bottas volgt op sociale media, zal weten dat de Fin regelmatig geniet van een lekker kopje koffie. Nu hij in Italië is, besluit hij de gelegenheid aan te grijpen om eens een heerlijke Italiaanse cappuccino te drinken, maar daarbij begaat hij wel een doodzonde. Tot afkeur van de Italianen drinkt hij namelijk om twee uur 's middags zijn cappuccino, waar hij zich tussen de slokken door weinig overtuigend voor verontschuldigt.

Hamilton geeft stokje over aan Antonelli: F1 blikt terug op eerste ontmoeting

Kimi Antonelli zal het stoeltje van Lewis Hamilton overnemen bij het team van Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen zal aan het einde van het seizoen het stokje overdragen aan de Italiaan. De twee coureurs kennen elkaar al langer, want een jonge Antonelli maakte eerder al kennis met Hamilton.

Verstappen onnodig uitgedaagd: 'Ik dacht dat het in het Italiaans moest!'

Max Verstappen had geen last van een Babylonische, maar een Italiaanse spraakverwarring. De Nederlander had het veel lastiger dan teamgenoot Sergio Pérez in de laatste challenge van het team, maar bleek de opdracht niet goed begrepen te hebben.

Tsunoda zet Italianen tegen Ricciardo op met creatieve vertaling

Op het fanpodium in Monza vertelde Daniel Ricciardo over hoe hij het vindt om weer op Monza te zijn, nadat hij de Grand Prix vorig jaar niet kon rijden. De Australiër vertelde zijn verhaal in het Italiaans en Yuki Tsunoda werd gevraagd de woorden van zijn teamgenoot te vertalen. Tsunoda was duidelijk in de stemming voor chaos en besloot te proberen het publiek tegen Ricciardo op te zetten door te vertellen dat hij van ananas op pizza houdt.

Antonelli parkeert auto naast reclamebord met zijn afkorting

Andrea Kimi Antonelli mocht in Italië eindelijk in actie komen voor Mercedes, maar crashte al snel in de Parabolica. Opvallend genoeg is aan het einde van het filmpje een reclamebord achter de Mercedes te zien waarvan alleen nog 'ANT' zichtbaar is, met een pijltje naar de gecrashte Mercedes van Antonelli.

Een opmerkelijk moment in Monza: safety car crasht

Bernd Mayländer is donderdag tijdens het rijden van verkenningsrondjes in de safetycar op Monza gecrasht in de Curva Alboreto, beter bekend als de Parabolica. Zowel Mayländer als de bijrijder konden zonder letsel uitstappen. Jarno Opmeer, de nieuwste aanwinst van Oracle Red Bull Sim Racing, toont op zijn X-account de beelden van het opmerkelijke incident.

Coureurs krijgen reeks nieuwe hersenkrakers voorgeschoteld: 'Is dit een nieuwe vraag?'

In een nieuwe Grill the Grid moeten de F1-coureurs aan de hand van een aantal hints raden welke coureur omgeschreven wordt. Zelfs de op het oog makkelijkere vragen, bleken niet voor iedereen even eenvoudig te beantwoorden. Lance Stroll ging zelfs zo op in een bepaalde vraag dat hij niet eens doorhad dat er inmiddels een volgende prominent omschreven werd.

Verstappen schiet in de lach nadat Red Bull-collega begint te zingen

Vorige week kondigden Jarno Opmeer en Oracle Red Bull Sim Racing aan om voor de komende seizoenen de handen ineen te zullen slaan. De voormalig F4-coureur kwam over van Mercedes, waarmee hij tweemaal kampioen werd. Opmeer kwam vorige week al in actie voor Red Bull en heeft inmiddels ook zijn debuut gemaakt op het kanaal van Team Redline, waar de zangkunsten van de 24-jarige Verstappen wel konden bekoren.

Albon leeft mee met zijn voormalige teamgenoot

Alexander Albon verloor na 2020 zijn stoeltje in de Formule 1, en stond in 2021 aan de zijlijn. Hij weet dus wat voormalig teamgenoot Logan Sargeant doormaakt, en steekt de Amerikaan een hart onder de riem.

Hamilton viert Internationale Hondendag op gepaste wijze

Mocht je het nog niet weten: vandaag is Internationale Hondendag. De internationale dag die in het tekenstaat van de viervoeters mag natuurlijk niet vergeten worden door dé coureur die bekendstaat om zijn liefde voor honden: Lewis Hamilton. Niet alleen Hamilton zelf is een beroemdheid, zijn hond Roscoe ook. We weten zeker dat Roscoe vandaag de nodige knuffels heeft gekregen, maar ook een stel andere honden werden door de zevenvoudig wereldkampioen in de watten gelegd.

Bedrukte stemming bij de Verstappen-podcast

De cooldown room na de races wordt regelmatig de Verstappen-podcast genoemd, al is een naamswijziging naar de Leclerc-podcast inmiddels ook een optie, want de Monegask is de enige coureur die de laatste drie races op het podium eindigden. Beide heren zaten na de Grand Prix van Nederland toch enigszins geschrokken na te praten over de race.

Norris, Verstappen en Leclerc lachen om gek gevecht in het middenveld

Na de Grand Prix van Nederland zat de top drie in de cooldown room te kijken naar enkele hoogtepunten van de race. Daar kwam ook het moment voorbij waarin Kevin Magnussen door maar liefst vier auto's werd ingehaald. Max Verstappen, Lando Norris en Charles Leclerc moesten allemaal lachen om het rare moment.

Ondertussen in F1 | Verstappen verzamelt alle 'ijsklontjes' en voorziet familie Räikkönen van foto's (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5817

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.